Няколко украински региона съобщиха за спиране на тока. В Киев проблеми

...
Няколко украински региона съобщиха за спиране на тока. В Киев проблеми
Коментари Харесай

Няколко украински области останаха без ток

Няколко украински района оповестиха за прекъсване на тока. В Киев проблеми с електричеството са регистрирани в най-малко шест региона, пишат украинските медии, представени от Руската работа на Би Би Си.
Прочетете още
Електричество няма и в Харковска област, частично в Днепропетровска област, както и в Полтава и Одеса (там оповестяват за повреда на електропровода).

Официално аргументите за толкоз огромно прекъсване на тока все още не са известни.

От 2022 година Русия нападна енергийната конструкция на Украйна, което води до прекъсване на отоплението и електричеството. В същото време през март тази година ръководителят на националната енергийна компания " Укренерго " Вадим Кудрицки сподели, че през пролетта и лятото обстановката с електрическата енергия в Украйна ще бъде постоянна.

" През идващите шест месеца ще имаме задоволително електричество в нашата енергийна система, с цел да покрием потребностите на потребителите ", сподели Кудрицки по украинската телевизия. " Украинската енергийна система е част от европейската, което значи, че ще можем да внасяме електричество, в случай че нямаме задоволително лично - и това е доста значим фактор за енергийната сигурност на страната ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР